Οι γνώμες των μαθητών για το aikido

Στην σχολή μας εξασκούνται άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας και επαγγέλματος, από όλη την Αθήνα

Χρήστος | Δημοσιογράφος | Μεταμόρφωση | 45 ετών

aikidoΓενικά το aikido ως πολεμική τέχνη εκπαιδεύει το σώμα και το νου να συνεργάζονται και να λειτουργούν σε αρμονία. Για μένα αποτελεί έκφραση ενός καθολικού νόμου της ζωής: «της ενότητας και της πάλης των αντιθέτων».
Οι αντιθέσεις υπάρχουν παντού στη φύση και στην κοινωνία, στα μόρια και στα πρόσωπα. Αποτελούν λόγο κίνησης και γέννησης του καινούργιου.
Στο aikido αποδέχεσαι τη πρόθεση του άλλου, όχι όμως για να τις φας. Αλλά για να την βάλεις σε μια ροή, να τη συνδυάσεις με τη δική σου πρόθεση, χωρίς σύγκρουση, και με τελικό σκοπό να γεννηθεί μια ωφέλιμη κατάσταση και για τους δύο. Αυτή είναι μια περίπτωση περί συνύπαρξης των αντιθέτων.
Από την άλλη, το aikido έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται και δεν αποφεύγει τη σύγκρουση όταν αυτό απαιτηθεί. Εδώ είναι η πάλη των αντιθέτων.
Μια σύγκρουση που δε γίνεται, όμως, με όρους ωμής δύναμης (γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος πιο δυνατός από σένα) αλλά αξιοποίησης των δυνατοτήτων που προσφέρει η ζωή.

Σέργιος | Καθηγητής Πανεπιστημίου | 50 ετών

aikidoΤο aikido είναι σωματική άσκηση και τρόπος προσωπικής ανάπτυξης και βελτίωσης σε όλα τα επίπεδα.

Μπάμπης | Αναλυτής/Προγραμματιστής | Μεταμόρφωση | 37 ετών

aikidoΞεκίνησα το Aikido για λόγους ψυχοθεραπευτικούς. Έψαχνα να βρω ένα τρόπο ώστε να μπορώ να διαχειριστώ την ενέργεια ή τον εκνευρισμό που είχα κατά διαστήματα ώστε να μπορώ καλύτερα να αντιμετωπίσω πρόσωπα και καταστάσεις.
Για μένα λοιπόν το Aikido είναι η άσκηση να ανακαλύψω ποιος είμαι και πως μπορώ να αγαπήσω (ή και να αναπτύξω) τους άλλους.
Το AIKIDO και ειδικά ο τρόπος και το στυλ που διδάσκεται στην σχολή με έχει βοηθήσει να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Επειδή όμως είμαστε άνθρωποι είναι ωραίο να ξέρεις ότι εάν κάποια στιγμή δεν έχεις το ΑΙ (αρμονία) που ζητάς λόγω του ότι  π.χ η καθημερινότητα έχει επηρεάσει το ΚΙ (ενέργειά) σου, υπάρχει πάντα η προπόνηση-εξάσκηση να σου δείξει πάλι το DO (το δρόμο) να το πετύχεις.

Όθωνας |

vlcsnap-2014-06-18-18h56m27s50ι) ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ:
ΤΟ AIKIDO ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ “ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ, ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ”
ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΞΗΓΩ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗ:
ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΣΤΥΛ, ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ, ΜΑ, ΟΠΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΤΕΧΝΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ, ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ AIKIDO ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ, ΕΙΤΕ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΙΤΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ. (AI)
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΓΙΑΤΙ “ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ” (ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ) ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ή ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ, ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ, ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ, ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, ΟΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ. (ΚΙ)
ΜΟΡΦΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΚΙ ΕΝΝΟΩ ΑΜΥΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΝΑ ΦΘΙΝΕΙΣ, ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΜΑΧΗ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΙΖΕΡΟΣ, ΠΙΟ ΥΓΙΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ. (ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΑΚΩΣΩ ΤΡΕΙΣ ΜΑΝΤΡΑΧΑΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΕΙΜΑΙ 41 ΧΡΟΝΩΝ ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΑΚΩΘΕΙ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΡΟΠΟ.)
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΘΛΗΤΕΣ ΜΟΥ, ΑΦΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΠΟΙΚΙΛΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΕΠΗΡΕΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ. ΑΡΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ, ΑΛΛΙΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ “ΝΕΟ ΚΑΙ ΥΓΙΗ” ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΒΑΘΙΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ. (DO)
ιι) Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΟ AIKIDO ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΒΑΛΤΩΣΕΙ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΝΗΣΥΧΟ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΠΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΤΙ ΝΕΟ. ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΙ ΝΑ’ΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ.
ιιι) Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΓΩΝΑΣ, ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ AIKIDO, ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΙ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΤΟ AIKIDO ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΗ ΦΑΡΕΤΡΑ ΜΟΥ.

Χριστίνα | ιδιωτική υπάλληλος σε φαρμακευτική εταιρεία | Άνω Λιόσια | 42 Ετών

aikidoΤο aikido είναι τρόπος ζωής και το ξεκίνησα γιατί ενθουσιάστηκα με τον τρόπο που αμύνεσαι ή επιτίθεσαι χρησιμοποιώντας την ενέργεια του ίδιου του αντιπάλου.

Νίκος | Ψυχολογος- Ψυχοθεραπευτής| 35 Ετών

aikidoΤο aikido ειναι μια ολιστική θεραπευτική διαδικασία.
Εκτός από τη σωματική άσκηση και βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης σε βοηθάει στην πορεία για την αυτογνωσία.
Όπως οι βασικές αρχές κάθε ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας είναι η γνησιότητα, η ενσυναίσθηση, και η αποδοχή του άλλου έτσι και ο ασκούμενος στο aikido πρέπει να είναι είναι ο εαυτός του χωρίς προσποιήσεις, να αποδέχεται τον συνασκούμενό του , ανεξάρτητα ηλικίας, εμπειρίας, γνώσης.
Άν έχεις τοποθετήσει αυτές τις αρχές, έστω και στο πίσω μέρος του μυαλού σου, θα σε βοηθήσουν όχι μόνο στο tatami αλλά και σε όλες τις πλευρές της ζωής σου.

Γιώργος | Ηλεκτρολόγος Μηχανικός | Μεταμόρφωση | 42 ετών

aikido– τι είναι για σένα το aikido;
Μια ελκυστική πολεμική τέχνη και μέθοδο αυτοάμυνας που ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις και τα αντανακλαστικά του ασκούμενου ενώ παράλληλα εξασκεί το πνεύμα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση εσωτερικών και εξωτερικών προκλήσεων.
– γιατί ξεκίνησες;
Επιδίωξα την ενασχόληση με μια δραστηριότητα που θα ξεφεύγει από την απρόσωπη σχέση με ένα γυμναστήριο αλλά θα έχει ένα πιο διαπροσωπικό στυλ. Αποδείχθηκε σωστή επιλογή στην πράξη, αφού η σωματική – πνευματική ανάπτυξη εδραιώνεται πλήρως μέσα απο την αλληλεπίδραση με τους συνασκούμενους.
– πως σε βοήθησε
Όπως σε οποιαδήποτε δραστηριότητα η αρχή μπορεί να παραξενέψει ή και να αποθαρρύνει το αμύητο. Προσωπικά επένδυσα αρκετό χρόνο και διάθεση για να δω αποτελέσματα που ούτε τα φανταζόμουν μερικά χρόνια πριν. Η συνειδητοποίηση ότι το aikido εφαρμόζεται καθημερινά στη ζωή μας και όχι μόνο στο dojo ή σε μια ´σοβαρή´ κατάσταση ειναι το μέγιστο προσωπικό μου όφελος.

Ανδρέας | Δάσκαλος Αγγλικών | Ν. Ιωνία | 37

– τι είναι για σένα το aikido;

Κατ’ αρχάς το Aikido δεν είναι πολεμική τέχνη σαν τις υπόλοιπες.
Πάρα πολύ σημαντικό είναι ότι ο στόχος του δεν είναι να καταστρέψει τον αντίπαλο αλλά να επιτύχει την ένωση δύο διαφορετικών ατόμων – ενεργειών μέσω της άσκησης.
Σαν Πολεμική Τέχνη είναι μια διαρκής πρόκληση να καταφέρω να κάνω καλύτερα τις τεχνικές και να βελτιώσω τον εαυτό μου.
Σαν Στάση Ζωής όμως προωθεί θετικότατες αρετές όπως η συνεργασία, η κοινωνικότητα και το ενδιαφέρον για το κοινό καλό.
γιατί ξεκίνησες;
Ξεκίνησα επειδή φίλος μου από το σχολείο ανακοίνωσε στο Facebook ότι γίνονται πρωινά μαθήματα Aikido στο Νέο Ηράκλειο.
Ήταν εξαιρετικά σημαντικό που ο Αλεβίζος είχε ώρες προπόνησης και το πρωί, ώστε να μπορέσει να βοηθήσει και αυτούς που εργάζονται το απόγευμα. Με 11 ώρες προπόνηση μέσα στη βδομάδα, πιστεύω δεν έχει μείνει κανένας παραπονεμένος!

– πως σε βοήθησε
Κατ’αρχάς μόλις μετά από έναν μήνα άσκησης με τον Αλεβίζο, βελτιώθηκε η στάση του σώματός μου. Μετά από 3 χρόνια νιώθω πιο υγιής από ότι ήμουνα 10 χρόνια νεώτερος. Επίσης, νιώθω περισσότερο σίγουρος για τον εαυτό μου. Αν και αποφεύγω τη σύγκρουση, δεν θα εγκαταλείψω κάτι που θεωρώ σωστό, με τον μη – βίαιο τρόπο που έχω συνηθίσει στο Aikido βέβαια.

Δημήτρης Ν. | Δάσκαλος aikido - Καλλιεργητής τρούφας- τρουφοκυνηγος | Ν. Ιωνία | 40 ετών

Aikido είναι ένας δρόμος.Ο δρόμος  προς την αυτογνωσία και την αγάπη.
Αγάπη  όχι μονο για τη μονάδα αλλά και για για την ανώτερη ενέργεια που την δημιούργησε.
Ο αρχικός λόγος ήταν οι ταινίες του S.seagal στον κινηματογράφο!!!

το aikido με βοήθησε σε μια πολυ δύσκολη φάση της ζωής μου ,οταν έμεινα χωρίς δουλειά ,και ότι είχα θεωρήσει σαν επιτυχία επαγγελματική και προσωπική στην ζωή μου είχε αρχίσει να καταστρέφεται. Μέσα από αυτό απέκτησα ξανά εμπιστοσύνη στον εαυτό μου ,έχτισα ενα καινούργιο σύστημα αξιών  πραγματικά στιβαρό και άρχισα να ξανά φτιάχνω την ζωή μου.

Alexander F. / Οδηγός Ταξί / 54 ετών

aikido
Το aikido είναι για μένα ελεύθερη έκφραση, κίνηση. Αν κάποτε μου δοθεί η δυνατότητα με μεγάλη χαρά και υπομονή θα μεταδώσω στους άλλους αυτήν την καταπληκτική τέχνη, ώστε να βρει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος χαρά, ειρήνη, αγάπη.
 
Υπάρχουν τόσες πολεμικές τέχνες. Γιατί ξεκίνησα aikido; Τι άλλο θα έκανα; Πυγμαχία; Στο aikido η ηλικία δεν παίζει ρόλο. Όπως και στη ζωή αυτό που έχει σημασία είναι τι, γιατί, πως και πότε. Το τι τεχνική θα κάνεις, γιατί αυτήν και όχι την άλλη, το πώς πρέπει να την κάνεις και το πιο σημαντικό: πότε πρέπει να την κάνεις.
Στο aikido δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Δεν προσπαθώ να γίνω καλύτερος από κάποιον άλλο, αλλά καλύτερος από το χθεσινό εαυτό μου. Αύριο θα προσπαθήσω να γίνω καλύτερος από αυτό που είμαι σήμερα.
Στο aikido δεν υπάρχουν πολλές τεχνικές, άρα μπορείς να κάνεις συνδυασμούς. Εξάλλου ο Μπετόβεν, ο Μότσαρτ, ο Σοπέν… μόνο 7 νότες είχαν. Εγώ θα ήθελα να ήμουν ο Παγκανίνι του aikido, και ας έπερνε την ψυχή μου ο δάσκαλος. (πλάκα κάνω)
 
Η αλήθεια είναι ότι το aikido με έχει βοηθήσει πολύ. Πριν, όταν πήγαινα στο δρόμο με το ΤΑΞΙ, κοίταγα αριστερά και δεξιά για να βρω τον πελάτη. Τώρα κοιτάω μπροστά και με την περιφερειακή όραση βλέπω δεξιά, αριστερά. Πίσω ακόμα δεν έχω καταφέρει να βλέπω, αλλά που θα μου πάει θα γίνει κι αυτό. Με τέτοιους δασκάλους και συμμαθητές που έχω όλα είναι δυνατά. Εγώ είμαι τυχερός γιατί στη σχολή έχω δυο δασκάλους. Αυτό μάλλον είναι καλό. Δεν ξέρω, θα δείξει. Θεωρώ ότι το καλό μάθημα είναι σαν μια καλή ταινία. Ενώ έχει τελειώσει και έχεις βγει από την αίθουσα παραμένεις στο έργο και ψάχνεις απαντήσεις. Ε λοιπόν, εδώ και τρεις μήνες που ξεκίνησα δεν έχω βγει από την αίθουσα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Λ | ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΟΡΕΙΟ | Ν. Ηρακλειο | 30 Ετών

aikido
-ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΟΜΠΙ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ..
ΤΟ AIKIDO ΤΟ ΝΟΙΩΘΩ ΠΛΕΟΝ, ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ (ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΡΟ) ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ (ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΤΟ ΝΙΟΩΘΩ ΑΡΚΕΤΑ). ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΛΑ ΧΟΜΠΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ!!
-ΗΘΕΛΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ. ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΕΚΑΝΑ KICK BOXING. ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΟΥ JAN CLODE VAN DAMME ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Ο STEVEN SIGAL KAI ΚΟΛΛΗΣΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. Μ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕ <<ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ, ΚΥΡΙΑ, ΝΑ ΒΑΦΕΙ ΝΥΧΑΚΙ>> ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΡΝΕΙ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΙΔΡΩΝΕΙ. ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΠΟΛΛΗ ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑΣ.
-ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΩ, ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΞΥΘΥΜΙΑ, ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΧΤΙΣΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΝΗΛΙΚΟΣ.

Κωνσταντίνος Μ. | Eκδότης Eισητηρίων ΚΤΕΛ | Αγία Παρασκευή | 37 Ετών

aikido alevizos
ειμαι μελος αυτης της υπεροχης παρεας από το 2013,το aikido για μενα ειναι ο τροπος να μαθεις να ξεπερνας τους φοβους που υπαρχουν μεσα μας,μαθαινεις να σεβεσαι και να αγαπας,ευχαριστω το δασκαλο μου αλεβιζο που μου εδειξε αυτο το μονοπατι σε μια δυσκολη περιοδο της ζωης μου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ A. | Ταμίας Σε Ιδιωτική Εταιρεία Καυσίμων| Ν. Ιωνία | 38 Ετών

aikido
Για μένα το aikido είναι η καλύτερη ψυχοσωματική άσκηση που έχω κάνει στην ζωή μου.
Είναι επίσης η βοήθεια μου για να ζήσω υγιής περισσότερα χρόνια από ότι θα ζούσα χωρίς αυτό.
Είναι η κολυμπήθρα μου που ξεπλένει τις αμαρτίες και τις βλάβες που προκαλούν στο ψυχοσωμά μου οι κάκες συνήθειες όπως το τσιγάρο και άλλα…
Ξεκίνησα γιατι χρειαζομουνα κάτι που θα με σήκωνε απο τον καναπέ μου απο την καθιστική ζωη μου..είχα δοκιμάσει γυμναστήριο,τρέξιμο και στους δυο μήνες βαριόμουνα και τα παράταγα..
Με βοήθησε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ζωής μου..οι λέξεις είναι φτωχές να το περιγράψουν,ίσως αν μπορούσε να μιλήσει το σώμα μου και το πνεύμα μου να αποδίδανε το μέγεθος της βοήθειας..
ενέργεια,θάρρος,αυτοπεποίθηση,ευεξία,ενδυνάμωση,αναπνοή είναι μερικά από αυτά..ευγνωμοσύνη προς το αικιντο λέγεται το συναίσθημα που νιώθεις για όλη αυτή την βοήθεια..προσκυνάς με όλη σου την καρδιά !

Σπύρος Α. | Δάσκαλος Σχολείου | Ν. Ηράκλειο | 29 Ετών

vlcsnap-2014-06-18-18h59m36s162
Το αικίντο για μένα είναι η αρμονία σώματος και νου. Η έκφραση διάφορων συναισθημάτων και απόψεων μέσα από την κίνηση. Μέσα από την εξάσκηση με τους συναθλητές και σε κάθε προπόνηση με παραπάνω από έναν, η αντανάκλαση αυτών που νοιώθω στον άλλο που έχω απεναντί μου, η συνεργασία και προς τα πού μπορεί να οδηγήσει. Όλα αυτά σε μία κοινωνία που έχει στρες, τρέξιμο, κούραση το κοντρολάρισμα του εαυτού ως προς τον εαυτό μου και ως προς τους άλλους που έχω κάθε φορά, σε κάθε περίσταση της καθημερινής ζωής, μπροστά μου. Βέβαια σε αυτή την επικοινωνία και αλληλεπίδραση της προπόνησης με το έξω κάθε φορά υπάρχει εξέλιξη και αλλαγή: προς το ευχάριστο, ξεκαθάρισμα και κεντράρισμα προς τον στόχο, προς την αλλαγή επιλογών, το δούναι λαβείν και το τι θέλω ειλικρινά.
Ξεκίνησα για να ξυπνήσω το σώμα. Πίστευα ότι είχα διαβάσει αρκετά πράγματα και ήθελα κάτι που να συνδυάζει κίνηση του σώματος με φιλοσοφία. Δεν ήθελα μια πολεμική τέχνη σκέτα πολεμική ή να αρχίσω μια τέχνη χωρίς να έχει μέσα της γνώση βιωματική του σώματος. Είχα βαρεθεί και έψαχνα κάτι καινούριο που δεν το ήξερα και δεν το είχα δοκιμάσει πριν. Τυχαία μπορείς να πεις ξεκίνησα αικίντο.
Να μαλακώσω μυαλό, καρδιά και σώμα. Επίσης να αλλάξω η να δω και αλλιώς το πώς σκέφτομαι, αισθάνομαι, νοιώθω. Μυαλό: Βλέπω μια αλλαγή στο πως συμπεριφέρομαι στην καθημερινότητα μου αν όχι σε όλες, σε πολλές καταστάσεις, συνθήκες.. Καρδιά: Τα συναισθήματα μου, των άλλων και η αντιμετώπιση τους τα βλέπω με ένα διαφορετικό τρόπο από ότι πριν όπως και δεν αποκλείω κάποιες πιθανότητες. Σώμα: Νοιώθω το σώμα μου πιο υγειές και γυμνασμένο, προσεγγίζω διαφορετικά το ίδιο μου το σώμα.
Ο Δάσκαλος κοιτά το σύνολο των μαθητών του αλλά και τον κάθε ένα που απαρτίζει αυτό το σύνολο μαθητών ξεχωριστά. Στην προπόνηση ανάλογα το επίπεδο και το χαρακτήρα του κάθε ενός, βοηθά τον κάθε μαθητή ώστε να κινηθεί ελεύθερα και με πιο γεμάτη τεχνική. Οι τεχνικές σιγά σιγά με υπομονή φτάνουν στο επίπεδο που ο κάθε ένας μπορεί και θέλει. Την προσωπικότητα την αφαιρεί για λίγο και κοιτάει να υπάρχει συνεργασία σε οτιδήποτε κάνουμε, δύσκολο να σου είναι να κοιμηθείς κατά τη διάρκεια της προπόνησης Βοηθά κάθε ένα μαθητή, ενθαρρύνει και σπρώχνει φιλικά το κάθε ένα να εκφράσει τον εαυτό του. Φίλος και συνεργάσιμος μπορείς να τον συμβουλευτείς για μια γνώμη, ξεκαθάρισμα άποψης, ιδέας.

Έρρικα | Ελ. Επαγγελματίας | Χαϊδάρι | 42 Ετών

aikido
Είναι τόσα πολλά πράγματα μαζί.
Πάνω από όλα είναι τρόπος ζωής. Μην παρεξηγηθώ, δεν θεωρώ ότι κατέχω το ελάχιστο της απέραντης γνώσης που εμπεριέχει, όμως η συχνή προσπάθεια εφαρμογής του με οδηγεί σε μονοπάτια αυτογνωσίας και κατανόησης του κόσμου. Είναι διαδικασία αυτοβελτίωσης και αν είσαι τυχερός μπορεί και συνεισφοράς στην βελτίωση κάποιου άλλου.
Γιατί ξεκινήσατε Aϊκίντο ;
Βρισκόμουν σε μια φάση της ζωής μου που χρειαζόμουν μια πνευματική ισορροπία . Είχα ανάγκη κάτι που να μου δίνει την αυτοπεποίθηση της άμυνας αλλά όχι της «σφαγής» και η φήμη της μη-βίας του Aϊκίντο μου κέντρισε τόσο το ενδιαφέρον όσο και ικανοποίησε την επιθυμία μου για ασφάλεια. Η ρήση δε του ιδρυτή που διάβασα προσπαθώντας να μάθω περισσότερα για το Aϊκίντο «Τραυματίζοντας τον αντίπαλο, τραυματίζεις τον εαυτό σου . Το να ελέγξεις την επίθεση χωρίς να προκαλέσεις τραυματισμό είναι η Τέχνη της Ειρήνης », σφράγισε την επιθυμία μου να το δοκιμάσω.
Πως σε βοήθησε ;
Με βοήθησε στο να προσπαθώ να αποφεύγω τις συγκρούσεις (σε όλα τα επίπεδα), να διατηρώ την ψυχραιμία μου όταν δεν μπορώ να τις αποφύγω και πάνω από όλα να μην εστιάζω σε αυτά που δεν μπορώ να αλλάξω. Με έμαθε να χρησιμοποιώ τα υπάρχοντα μέσα και να γίνομαι δημιουργική . Πάνω από όλα όμως, μου προσέφερε εμπειρίες ζωής τόσο μέσα στην προπόνηση, στα σεμινάρια αλλά και έξω από την σχολή. Μου χάρισε καινούριους φίλους , συνοδοιπόρους και το προνόμιο να ανήκω στην οικογένεια του Aϊκίντο.

Χρήστος Α. | Μαθητής Λυκείου | ϊλιον | 18 Ετών

aikido
-Το Aikido εκτός από αυτοάμυνα θα το χαρακτήριζα αυτοσυντήρηση! Σωματική και ψυχική! Σωματική διότι κρατάει το σώμα σε εγρήγορση και ικανό να προστατέψει τον εαυτό του και ψυχική επειδή 1ον το περιβάλλον είναι φιλικό και σε κάνει να θες να πας ακόμα και όταν δεν έχεις διάθεση να πας πουθενά και 2ον διότι σχεδόν κάθε μάθημα έχει κάτι να μας πει για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που έρχονται!
-Όταν ξεκίνησα το Aikido αυτό που ήθελα ήταν 1ον να βρω κάτι ενδιαφέρον να κάνω στον ελεύθερό μου χρόνο και 2ον να μάθω να προστατεύω τον εαυτό μου αλλά και αυτούς που αγαπάω. Βέβαια στη συνέχεια ανακάλυψα ότι το Aikido είναι πολλά περισσότερα πράγματα από αυτό και πιστεύω ότι αυτό ήταν που μου κράτησε το ενδιαφέρον.
-Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα είναι ότι μου έδωσε αυτοπεποίθηση! Επίσης έμαθα να χειρίζομαι τα προβλήματα με καλύτερο τρόπο από ότι συνήθιζα. Σε πιο πρακτικές γραμμές έχω αρχίσει να αισθάνομαι αυθόρμητες και φυσιολογικές τις κινήσεις και τεχνικές του Aikido και αυτό με κάνει να πιστεύω ότι σε μία δύσκολη στιγμή θα καταφέρω να προστατεύσω τον εαυτό μου!

© Created by Spiral Mango - All Rights Reserved Aikido KenWaKai